FORTRESSE HOLLAND Marinekwartier Hellevoetsluis

februari 2021

De Stichting Ontwikkeling & Exploitatie Museumkwartier Hellevoetsluis is klaar met plannen voor de verbouwing van het bezoekerscentrum Jan Blanken. Bovendien zijn er plannen om de naam van de stichting te wijzigen in Stichting Fortresse Holland. Voor meer informatie zie de website:

 www.fortresseholland.nl

 

Fortresse Holland & de Buffel bij RTL 4

Over het project Fortresse Holland-Hellevoetsluis werd op 6 juni 2020 in het programma “Op weg naar de regio”  aandacht aan dit initiatief geschonken. Het filmpje is te zien via deze link: https://vimeo.com/418089636  De opnamen werden gemaakt op het Museumschip Buffel. Ook in maart 2020 is aandacht geschonken aan het project Fortresse Holland in een filmpje van ongeveer 20 minuten. Het filmpje kan onderaan deze webpagina worden aangeklikt.

 

Medio 2021 start de restauratie van de reddingboot “President Jan Lels” op het themapark Historyland.

Vrijwilligers gevraagd!!! 
 

In het museale themapark Historyland wordt in april 2021 gestart met de restauratie van de uit 1938 daterende reddingboot “President Jan Lels.” Het schip heeft tot 1965 dienst  gedaan op het reddingstation van Hoek van Holland waarna het een plaats kreeg in het “Redding & Veermuseum Jan Lels” in Hoek van Holland.

 

De reddiingboot die tot 1964 dienst heeft gedaan op het reddingstation Hoek van Holland
De President Jan Lels op Historyland

 

 

In 2019 is het schip overgebracht naar het museale themapark Historyland om deel uit te gaan maken van een tentoonstelling en presentatie over het reddingwezen voor de kust van Zuidwest Nederland. Dit als eerste onderdeel van het in de komende jaren te realiseren nieuwe openluchtmuseum binnen Historyland over de (maritieme) geschiedenis van het eiland Voorne. De organisatie en realisering van dit project is een samenwerkingsproject van de Stichting Historyland en de Stichting Vestingeiland Holland. Voor de realisering van dit project wordt deels een beroep gedaan op vrijwilligers met affiniteit en ervaring op het gebied van scheepsbouw, metaalbewerking, houtbewerking en schilderwerk. Maar ook vrijwilligers die het leuk vinden een bijdrage te leveren in de museale en thematische vormgeving van dit project en komende projecten kunnen zich aanmelden.

 

Op dit moment ( maart-april 2021) is het wachten op de bouwvergunning van de te realiseren museumloods waarin het schip gerestaureerd wordt waarna het een definitieve plaats krijgt binnen het te realiseren nieuwe openluchtmuseum. Behalve het aantrekken van enthousiaste en betrokken vrijwilligers zal ook samenwerking worden gezocht met opleidingscentra in de regio omdat een deel van de noodzakelijke werkzaamheden ook kunnen worden uitgevoerd als leer-werkproject.             

 

Informatie kan worden ingewonnen bij de project-coördinator Tom Wensink, telefoon 0181-841465 en/of via het Emailadres info@vestingeilandholland.nl   

Nog geen afbeelding geselecteerd