DE PROJECTEN IN ONTWIKKELING 

 

HISTORYLAND RICHT TENTOONSTELLING IN OVER HET REDDINGSWEZEN VOOR DE KUST VAN ZUIDWEST NEDERLAND

 

Medio 2022 start de restauratie van de reddingboot “President Jan Lels” op het themapark Historyland.

 

In het museale themapark Historyland is in december 2021  gestart met de restauratie van de uit 1938 daterende reddingboot “President Jan Lels.” Het schip heeft tot 1965 dienst  gedaan op het reddingstation van Hoek van Holland waarna het een plaats kreeg in het “Redding & Veermuseum Jan Lels” in Hoek van Holland.

In 2019 is het schip overgebracht naar het museale themapark Historyland om deel uit te gaan maken van een tentoonstelling en presentatie over het reddingwezen voor de kust van Zuidwest Nederland. Dit als eerste onderdeel van het plan om in de komende jaren een nieuw openluchtmuseum  binnen Historyland te raliseren over de (maritieme) geschiedenis van het eiland Voorne.

 

Loods tbv restauratie reddingboot President Jan Lels in aanbouw
Loods tbv restauratie reddingboot President Jan Lels in aanbouw

De organisatie en realisering van dit project is een samenwerkingsproject van de Stichting Historyland en de Stichting Vestingeiland Holland. Voor de realisering van dit project wordt deels een beroep gedaan op vrijwilligers met affiniteit en ervaring op het gebied van scheepsbouw, metaalbewerking, houtbewerking en schilderwerk. Maar ook vrijwilligers die het leuk vinden een bijdrage te leveren in de museale en thematische vormgeving van dit project en komende projecten kunnen zich aanmelden.

 

Vrijwilligers gevraagd!!! 

Informatie kan worden ingewonnen bij de project-coördinator Tom Wensink, telefoon 0181-841465 en/of via het Emailadres info@vestingeilandholland.nl   

 

 

 

Fortresse Holland & de Buffel bij RTL 4

Over het project Fortresse Holland-Hellevoetsluis werd op 6 juni 2020 in het programma “Op weg naar de regio”  aandacht aan dit initiatief geschonken. Het filmpje is te zien via deze link: https://vimeo.com/418089636  De opnamen werden gemaakt op het Museumschip Buffel. Ook in maart 2020 is aandacht geschonken aan het project Fortresse Holland in een filmpje van ongeveer 20 minuten. Het filmpje kan onderaan deze webpagina worden aangeklikt.